My Precious Moment!!!

Friday, February 27, 2015

DIABETASOL - ZERO CALORIES SWEETENER




WORD FOR TODAY


WORLDLY 'a' -  duniawi; worldly-wise - banyak pengalamannya







assalamualaikum...semua..
..jom cuba pemanis jenama ni pula.. :)
ya.. tukar selera la pulakkan.. dulu guna 'equal' ja ..
bukannya 'equal' tak elok.. tapi saja lah nak cuba  produk yang mengaku 'zero kalori' ni .. 
ya la 'equal' yang guna daun stevia pun masih ada kalori dalamnya (sikit ja la) 
..cuma yang ni katanya tiada kalori langsung.. umm..
asalnya ke tesco sambil nak cari pemanis equal..sebab dah habis dah yang kat rumah.. 
alih-alih ternampak jenama diabetasol ni jadi ..apalagikan!!!



TOLONG BACA !! Apa yang tertulis kat belakang kotak ini untuk lebih informasi tentang kegunaan produk serta tips yang mungkin dapat membantu anda semua kekal lebih sihat okay..!!
Yang saya tahu pemanis gula jenis ni sesuai sangat la untuk mereka yang ingin berdiet dan yang mempunyai penyakit kencing manis..:)



dalam satu kotak ada lebih kurang 50 bungkus kecil dengan setiap satu mengandungi 1 gram saja...yang bersamaan dengan lebih kurang 2 sudu teh gula... :)
harga sewaktu membeli ni rm11.89 seingat saya la..(terlupa nak simpan resit) Hee Hee..
mungkin kalau beli di tempat lain harga mungkin berlainan okay!!



Sama-samalah kita menjaga kesihatan !!!

Senyum selalu... Bye!!!!!


Shima 
XOXOXO






No comments:

Post a Comment