My Precious Moment!!!

Friday, July 31, 2015

RESTORAN DAVE'S DELI - CENTRAL SQUARE, SUNGAI PETANI





WORD FOR TODAY



FLAPJACK 'n' - sejenis biskut yang lembut dibuat dari oat





..suasana dalam restoran ala - fast food restoran...tiada buku menu..:)


'throwback'

Salam semua!! :)

..amboi central square sungai petani dah berwajah baru..dan banyak kedai kedai dan restoran baru telah di buka di sini.. antaranya dave's deli ni lah..

lokasi - central square ground floor .. bersebelahan dengan mcdonald..

servis - cepat juga...'self service' ..order di kaunter macam restoran makanan segera tu..bayar dan ambil makanan bawa ke meja..sekiranya makanan belum siap nanti staf akan hantar ke meja..okay juga lah..sebab tu lah NO SERVICE CHARGE di kenakan kecuali gst ja.. :)

suasana - ruang sederhana luas..hiasan kedai agak moden dengan banyak bingkai-bingkai gambar menghiasi dinding restoran ini..sentuhan ala inggeris pun ada juga..menarik jugak la..:)

menu - makanan barat dan pastri/kek ..tak banyak pilihan tapi okaylah yang penting sedap..
...ada beberapa 'signature dish' nya yang menjadi pilihan ramai di sini..

harga - boleh tahan.. satu hidangannya boleh kongsi dua orang makan..so memang boleh jimat ..
kalau ada promosi memang lagi best kot !!

..kalau nak tahu lebih lanjut tentang dave's deli ..
sila klik di sini :)




..pilihan kami..


..masa ni ada promosi.. RM4.90 ...pilihan kopi atau teh dengan sandwich..(kopi/teh free flow)..
so kami order 2 set untuk menu ni..
..rotinya lembut dan padat dengan inti..
ada sandwich ayam, tuna dan telur..memang berbaloi promosi ni yang terhad dari jam 3 petang - 6 petang saja..
(tak tau bila promosi ni habis)
harap maklum!!




one of dave's deli signature dish
RM18.90

'roasted chicken served with coleslaw, mix salad and mashed potato'
..seriously..hidangan ni cukup untuk 2 orang makan..
..salad dan coleslaw yang banyak..sos/gravy untuk ayam dan kentang lecek tu memang terangkat ..terbaik ahh!!
MESTI CUBA!!!


..akan kembali untuk cuba hidangan lain pula.. insyaAllah.. :)

jumpa lagi ..bye!!!


Shima
XOXOXO








No comments:

Post a Comment