My Precious Moment!!!

Monday, December 14, 2015

RESTORAN PURPLE KOPITIAM, KOMPLEK SUNWAY SEBERANG JAYA



..tentang restoran..

  • lokasi - komplek sunway seberang jaya
  • klik sini untuk facebook page restoran ni
  • jenis makanan - western, eastern, kebab dan fusion macam spaghetti assam laksa...:) dan banyak lagi pilihan lain macam burger..
  • keunikan restoran ni rasanya hidangan roti dan burger semuanya warna purple..ya..rotinya warna purple tau..menarik sekalikan..hee hee
  • ruang dalam restoran sederhana luas.. tapi cantik mata memandang...yang penting sangat bersih..terdapat juga ruang untuk makan di bahagian luar/tepi restoran..
  • tiada masaalah bagi yang berkerusi roda untuk menjamu selera di restoran ni..
  • parkir kereta mudah didapati..
  • wifi percuma dan sangat laju :)
  • restroom/tandas disediakan dalam restoran
  • tempat terbaik untuk lepak dengan kawan dan famili sambil menjamu selera dan ber-wifi...:)





 ..buku menu..

..wajib la warna purple kan..:)
..my favourite colour too.. ;)


in house salad rm5.90

..worth the price..big portion..fresh salad served with thousand island sauce..

..highly recommended..



wild mushroom soup rm6.90
..sangat rekemen..

..harga sup ni tak berapa nak ingat..tapi memang sedap sangat...pilihan sup lain pun ada..
..saya memang suka wild mushroom soup..setiap restoran yang menyajikan hidangan sup jenis ini selalunya dari sudut rasa memang tak sama bagi setiap restoran..ini yang lagi seronok dan menarik untuk dicuba sup ni...:)



 spicy spaghetti aglio oglio served with fresh salad rm7.90
..highly recommended..
.
..ni harga promosi semasa..memang sangat berbaloi dengan harga..banyak tau..siap ada fresh salad sebagai hidangan sampingan atas pinggan tu...sedap pulak tu..bagi yang tak suka pedas..minta chef kurangkan pedas okay..:)


oriental fried rice served with fresh salad, fried egg, sambal and fried prawn 
rm12.90
..rekemen..:)

..boleh tahan juga rasa nasi goreng ni.. banyak juga nasinya...sambalnya sedap...nasi gorengnya ada rasa salai daging ayam..kurang pedas..sedap jugak..ada pilihan nasi goreng lain pun ada juga..


mango smoothie
rm9.90

..way too sweet and creamy for me..
..tekak saya saya tak boleh terima..sori..:)
..bagi yang suka lemak manis berkrim boleh lah cuba pelbagai jenis smoothie yang lain..
..smoothie di sini..dikisar bersama susu dan aiskrim tu yang jadi berlemak berkrim..:)
..pilihan untuk jenis minuman lain pun ada di sini..
..'add on' pun ada tapi pilihan terhad bergantung pada menu promosi..semasa..


di bawah sedikit gambaran suasana dalam restoran 



..ruang bersofa di satu sudut dalam restoran ni..
boleh 'chill out' di sini sambil minum kopi ka kan..:)



SELAMAT MAKAN MAKAN!!!


bye...

Shima
XOXOXO





No comments:

Post a Comment